BigKids i praksis

Projekt BigKids i nærmiljøet
BigKids er et tilbud for overvægtige børn og deres familier, hvor de får mulighed for at deltage i et accepterende og støttende fællesskab. Hvor børnefamilierne får redskaber til at tage ejerskab for en sund udvikling for hele familien.

Hvorfor projekt BigKids?
Fordi I vil opleve et sjovt og spændende forløb sammen med andre børn og deres familier, der gerne vil så et frø for at bryde gamle vaner. BigKids har fokus på hele familien, og ønsker at inspirere og skabe motivation hos jer, så I kan skabe en sundere hverdag for jer som familie.

Det gør vi
Et BigKids forløb er bygget op omkring leg og motion, madværksted, kreativ udfoldelser og selvudvikling. Alle aktiviteterne er inddelt i fællesaktiviteter, både i børne- og voksenhøjde.

BigKids ånd
Vi tager afsæt i jeres forudsætninger og behov. Vi har fokus på jeres styrker og ressourcer. Vi er ligeværdige, nærværende og positive i alle aktiviteterne.

Hvordan Projekt BigKids?
Forældre deltager fysisk 1 gang om ugen hvor temaer vælges af forældrene sammen med coach. Vi udveksler erfaringer, ideer og evt. aktiviteter, og deltager i events og andre arrangeret aktiviteter.
BigKids tilbyder forældre gruppe og individuel coaching og hjemmebesøg efter behov og ønske.

Børn mødes 1 gang om ugen i 3 værksteder:

 • Kostværksted; hvor børnene omdanner deres livretter til sundere opskrifter. 
 • Kreativværksted; hvor børnene bl.a. lave deres egen kogebog ud fra det mad de laver i kostværkstedet.
 • Leg og motion hvor børnene bliver tilbudt sjove kendte og anderledes måder at bevæge sig på. Events og udflugter tilrettelægges efter børnenes ønsker og muligheder. F.eks. udflugt til Gerlev idræts legepark. Børnearrangementer og udflugter til forskellige idrætsklubber i lokalområdet mv.

Hvad får I?

 • I får mulighed for, at skabe netværk med andre børn og voksne der er i samme båd
 • I får et katalog med brugbare redskaber i børne- og voksenhøjde, som også kan bruges efter endt BigKids forløb og med indhold  af kost med udgangspunkt i nem  hverdagens mad, mellemmåltider, snaks m.m.
 • Leg og motion i sjove og anderledes udfoldelser som familien selv kan udføre
 • Kreative udfoldelser med bl.a. ved udarbejde af egen opskrift bog med tips og ideer
 • Coaching i voksen- og børnehøjde med metoder som anerkendende kommunikation, pædagogik, NPL, løsningsfokuseret coaching samt alm. coaching og andre kendte metode som f.eks. "Jeg kan" metoden.

Kontakt Bigkids for yderlig information.

BigKids er opbygget op omkring 3 værksteder

 1. Leg/Motion; Aktiv leg er motion. Dette foregår både inde og ude. Her leger børnene sig til fysisk bevægelse og lærer at finde glæden ved at bevæge sig på sjove og inspirerende måder

 2. Køkken; Her har vi primær fokus på at lave mellemmåltider og sunde snaks. Vi tager afsæt i børnenes egne ønsker og på en kreativ og sjov måde skabes der sunde alternativer. I køkkenet forbereder vi mellemmåltider og børnene inspireres i børnehøjde om f.eks. madvarens effekt på krop og psyke m.m

 3. Kreativ - selvværds værksted; I dette værksted arbejder vi med forskellige relevante temaaktiviteter, f.eks. laver børnene deres egen opskriftsbog. Vi laver dreambord om børnenes ønsker om et sundt liv. Endvidere har vi fokus på det der rør sig hos børnene, og de får redskaber i børnehøjde i forhold til konflikthåndtering m.m. Det er også i dette værksted vi har særlig fokus på børnenes ressourcer, og styrker deres selvværd og selvtillid.
Kontakt Bigkids