Projekt BigKids i nærmiljøet

Hvad er projekt BigKids
BigKids er et tilbud for overvægtige børn og deres familier, hvor de får mulighed for at deltage i et accepterende og støttende fællesskab, og hvor børnefamilierne får redskaber til at tage ejerskab for en sund udvikling for hele familien.
Hvorfor projekt BigKids?
Fordi I vil opleve et sjovt og spændende forløb sammen med andre børn og deres familier, der gerne vil så et frø for at bryde gamle vaner. BigKids har fokus på hele familien, og ønsker at inspirere og skabe motivation hos jer, således at I kan skabe en sundere hverdag for jer som familie.
Det gør vi
Et BigKids forløb er bygget op omkring leg og motion, madværksted, kreativ udfoldelser og selvudvikling. Alle aktiviteterne er inddelt i både fællesaktiviteter samt i børne- og voksenhøjde.
BigKids ånd
Vi tages afsæt i jeres forudsætninger og behov. Vi har fokus på jeres styrker og ressourcer. Vi er ligeværdige, nærværende og positive i alle aktiviteterne.
Hvordan Projekt BigKids
Forældre deltager fysisk 1 gang om ugen hvor temaer vælges af forældrene sammen med coach Vi udveksler erfaringer, ideer og evt. aktiviteter og deltager i events og andre arrangeret aktiviteter

BigKids tilbyder forældre gruppe og individuel coaching og hjemmebesøg efter behov og ønske.
Børn mødes 1 gang om ugen i 3 værksteder: Kostværksted; hvor børnene omdanner deres livretter til sundere opskrifter. Kreativværksted; hvor børnene bl.a. lave deres egen kogebog ud fra det mad de laver i kostværkstedet. Leg og motion hvor børnene bliver tilbudt sjove kendte og anderledes måder at bevæge sig på. Events og udflugter tilrettelægges efter børnenes ønsker og muligheder. F.eks udflugt til Gerlev idræts legepark. Børnearrangementer og udflugter til forskellige idrætsklubber i lokalområdet mv.

Hvad får I

  • I få mulighed for at skabe netværk med andre børn og voksne der er i samme båd
  • I får et katalog med brugbare redskaber i børne- og voksenhøjde som også kan bruges efter endt BigKids forløb og med indhold af:
    • Kost med udgangspunkt i nem hverdags mad, mellemmåltider, slik og snaks
    • Leg og motion i sjove og anderledes udfoldelser som familien selv kan udføre 
    • Kreative udfoldelser ved bl.a. udarbejde af egen opskrift bog med tips og ideer
    • Coaching i voksen- og børnehøjde med metoder som anerkendende kommunikation, pædagogik, NPL, løsningsfokuseret coaching samt alm. coaching og andre kendte metoder som f.eks. "Jeg kan" metoden.

Kontakt Bigkids